HJEM  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2017  2018  2019  2020 2021 2022 2023 2024
Bil-1 (Euromobil) Bil-2  (Bürstner) Bil-3  (Pössel)        


Kristiansand – Tromsø – Kristiansand. 6.juli – 20.august 2011


Onsdag 6.juli

 

Endelig tok vi plass i bilen. Første dagen stoppet vi på Rørestrand Camping i Horten og overnattet der. Dagen etter var det fergekø i Horten.

Veivesnet og NSB hadde gjort kjøring gjennom Oslo til et mareritt, noe som skapte køer på fergekaiene i Horten og Moss. 

Fergekø i Horten

 


Torsdag 7.juli

 

På grunn av forventet kaos i Oslo, tok vi fegra til Moss, og fortsatte over Svinesund. Vi hadde et stopp på Bolaget i Strømstad, og fortsatte til Vindøns Camping og Marina i Henån. Fin plass ved sjøen.

Vindøns Camping & Marina i Henån

 


Fredag 8.juli

 

Startet 11:30 med Borås for øyet. Mye køkjøring rundt Gøteborg pga veiarbeide. Grei campingplass med 386 plasser i nærheten av dyreparken. Det regnet nesten hele dagen.

Borås

 


Lørdag 9.juli

 

Tok bussen til Borås sentrum for å se på byen. Etterpå dro vi til til Timmele utenfor Ulricehamn. Der besøkte vi Astrid og Jon på “torpet”. Reiste videre til Mariestad hvor vi tok inn på Ekudden Camping. En fin plass ved Väneren. Her regnet det mye om natta.

(Ett soldattorp bekostades av roten som anställde soldaten och skulle enligt stadgan vara 8 x 4 meter och sju stockar högt (cirka två meter). Denna specifikation bestämdes av armén för att soldaterna skulle få likvärdiga bostäder. Därför har de flesta soldattorp samma grundplan, men många har utökats och förbättrats av sina rotebönder och/eller “hyresgäster”. Åtskilliga av de gamla soldattorpen finns kvar efter att indelningsverket upphörde 1901 och används i dag mest som sommartorp.)

 

På Torpet

 


Søndag 10.juli

 

Startet fra Mariestad kl 12:00, skyet vær med sol innimellom. Kjørte videre til Mora som er kjent for Mora-kniver og Mora-Nisse, hvor vi slo oss ned på Mora Park, som var en stor grei plass.

Mora

 


Mandag 11.juli

 

Etter en tur innom Mora’s gå- og shopping-gate, dro vi fra Mora 11:30 og manøvrerte oss nordover gjennom de dype skoger. Nesten framme i Östersund var vi innom Sveriges største “loppis” hvor utbyttet ble et eggeglass og en bok om gamle norske fylker (Jämtland og Härjedalen).

Runestein fra Frøsøn

 


Tirsdag 12.juli

 

 

Kom oss over grensa til Norge med bagasjerommet fullt av smuglergods (Felix potetstappe), og dro til Selbu hvor vi overnattet i oppkjørselen til Kirsten og Jan Robert. Veldig koselig.

 

 


Onsdag 13.juli

 

 

Kom fram til Kyrksæterøra og ble her til fredag.

 

 


Torsdag 14.juli

 

 

 

 

 


Fredag 15.juli

 

 

Dro fra Kyrksæterøra. Stoppet på Orkanger for å kjøpe Lensvik-jordbær. Tok kvelden på Nyheim Camping på Namskogan. Dette var vel vårt tredje besøk her. En fin liten plass med bredbånd og ørretfiske inkludert i prisen.

 

 


Lørdag 16.juli

 

 

Startet med friskt mot fra Nyheim. men etter noen mil kom plutselig motorlyset på. Da det var temmelig uklart hva lyset forsøkte å formidle, ble Sørlandets Caravan kontaktet. De mente det var dieselfilteret som burde skiftes.Vi kjørte videre til Mosjøen Camping for å vente på at bilverkstedene skulle åpne på mandag.

 

 


Søndag 17.juli

 

Campingplassen var åstedet for et et “Hot- Rod”-stevne, så det var mange stilige biler å se. Været var også helt topp.

Hot-Rod i Mosjøen

 


Mandag 18.juli

 

Mandag morgen ble diesel-filtret bestilt på Nyland Elektro Diesel AS. Dette skulle ankomme neste ettermiddag. Vi koste oss i sola og slappet av.

Fru Haugen’s Hotell i Mosjøen

 


Tirsdag 19.juli

 

 

Tirsdag ettermiddag ble filteret skiftet, men det gjorde lite inntrykk på lyset på dashbordet, som fortsatt lyste. Flere duppeditter ble koplet til bilen, men feilen forble et mysterium. Vi ble til slutt anbefalt Mekonomen’s verksted, da de hadde en annen duppeditt.

 

 


Onsdag 20.juli

 

Hos Mekonomen ble denne duppeditten koplet til, men heller ikke denne fant svaret. Etter litt påtrykk, gikk mekanikeren med på å “beføle” dysekablene manuelt. Dette virket inn på lyset som forsvant. Vi takket for hjelpen og kjørte nordover. Etter noen kilometer var lyset på plass igjen. Bilen ble stoppet, og etter litt massasje av kablene, var alt i orden igjen.

Dette gjentok seg flere ganger. Til slutt kjørte vi inn på en bensinstasjon hvor vi kjøpte en boks med CRC Electro Cleaner. Dette var stoff som gikk bilverkstedene en høy gang. Etter en grundig behandling med dette, var bilen så god som ny.

Tok inn på Tømmerneset Camping ved Steigen-krysset (Innhavet). Dette var en fin plass, med muligheter for fiske både i sjø og vann.

 

Tømmerneset Camping

 


Torsdag 21.juli

 

 

Ankom Sortland om ettermiddagen.

 

 


Fredag 22.juli

 

 

 

 

 


Lørdag 23.juli

 

 

 

 

 


Søndag 24.juli

 

Fin tur til Sandvik ved Stokmarknes i flott vær. Vi plukket blåbær og multebær og hadde en fin dag på stranda sammen med voksne og barn.

Badeliv

 


Mandag 25.juli

 

 

Parkert på Sortland.

 

 


Tirsdag 26.juli

 

 

Shopping med påfølgende grilling på terrassen.

 

 


Onsdag 27.juli

 

Sammen med med hele familien dro en tur til Nyksund. Et nedlagt fiskevær som har blitt tilholdssted for selverklærte kunstnere. Disse har også foretatt en sporadisk restaurering etter impulsmetoden.

Nyksund

 


Torsdag 28.juli

 

Reiste fra Sortland og ankom Kaldfarnes på Senja utpå ettermiddagen. Der kom vi tidsnok til å være med på verandabygging i strålende vær.

Fra Senja, med Andøya langt der ute.

 


Fredag 29.juli

 

Mere snekring på verandaen. Rekkverket kommer etter hvert på plass. Fint vær og stekt sei til middag.

Men at work’

 


Lørdag 30.juli

 

Så var verandaen ferdig, og vi ble med på tur til Flakstadvåg. Om kvelden ble verandaen innviet med grilling.

Fra Flakstadvåg

 


Søndag 31.juli

 

Etter en tur til Grunnfarnes gjorde vi klart for avreise til Tromsø.

Grunnfarnes

 


Mandag 1.august

 

 

Flott sommervær i Tromsø som medført soling.

 

 


Tirsdag 2.august

 

 

Reprise fra dagen før.

 

 


Onsdag 3.august

 

 

Sigthseeing til Kaldfjord og Ersfjord.

 

 


Torsdag 4.august

 

Vi kjører til Hansnes for å ta ferga til Vannøya. Fint vær, noe som kanskje var grunn til at bilettøren ikke brydde seg om å ta betaling. Vi parkerte ved internatet, og dro for å forsøke fisket i Perolsavikvatnet. Det ble både fisk og moltebær. Fisken ble stekt til middag, og den smakte fortreffelig.

Skitt fiske !

 


Fredag 5.august

 

Da det sannsynligvis var mer fisk igjen, måtte fiskerne trå til igjen. Mens bærplukkerne gjorde sine ting. Det ble både fisk og bær i dag også. En flott dag med strålende vær.

Men hvor er fisken ?

 


Lørdag 6.august

 

 

I dag var det surt og kaldt. Var innom og besøkte ‘grunneierne’ før vi tok ferga til Hansnes kl 14:00. Også denne gangen var mannskapet i godlune og var ikke interessert i å selge billetter.

 

 


Søndag 7.august

 

Bra vær, men det hadde blitt kjøligere. I dag ble det stekt ørret igjen.

Her er litt av fisken.

 


Mandag 8.august

 

Kjørte fra Tromsø til Sortland. Også i år var strekningen mellom Tromsø og Bardufoss blant de beste veistubbene i landet. Vi tok en stopp ved Gratangen Høyfjellshotell. Her står også minnesmerket over de avdelingene som deltok under tragedien i Gratangen-området.

Fra Gratangen.

 


Tirsdag 9.august

 

Dro fra Sortland i 12-tida. Fra ferga fikk vi god utsikt til Stetind, som er kåret til landets vakreste fjell. Slo oss ned på Rognan for natta.

Stetind

 


Onsdag 10.august

 

Det har gått tilbake med Rognan i det siste – ikke en eneste bokstav er igjen av ‘Alt for Rognan’ – men masse modne rognebær det har de… Fra Rognan kl 12, med Nyheim Camping som mål.

Lite for Rognan’

 


Torsdag 11.august

 

I dag var det fint vær igjen. Nesten for fint til å kjøre i, men vi ‘solte’ oss nedover, og tok turen innom Selbu igjen. Vi var visst ikke ferdigpratet..

Selbusjøen – Sehr Schøn.

 


Fredag 12.august

 

Ble med vertskapet på hytta, før vi reiste videre. Før vi fortsatte til Kyrksæterøra, stoppet vi hos Løften’s i Trondheim. Trivelig å se de igjen.

På hytta

 


Lørdag 13.august

 

 

 

 

 


Søndag 14.august

 

 

 

 

 


Mandag 15.august

 

 

Hjemme igjen etter 5700 km